KVKL Hintaseurantapalvelu on liiton omistama ja ylläpitämä tietovaranto, josta löytyy toteutuneiden asunto- ja kiinteistökauppojen hinta- ja laatutiedot vuodesta 1999 lähtien. Tiedot kerätään palvelussa mukana olevilta suomalaisilta kiinteistönvälittäjiltä ja rakennusliikkeiltä.

Liiton asuntomarkkinakatsaukset

Liitto julkaisee neljännesvuosittain markkinakatsaukset kommentteineen KVKL Hintaseurantapalveluun kertyvän tilastoaineistoon perustuen. Pääset katsauksiin yllä olevasta linkistä.

Tutkimukset & opinnäytetyöt

KVKL Hintaseurantapalvelun tietoa hyödyntävät tutkimuskäytössä mm. yliopistot, tutkijat ja tutkimuslaitokset. Opiskelijoiden on mahdollista hyödyntää dataa opinnäytetöissä, joiden aihe on merkityksellinen kiinteistönvälitysalan tai asuntomarkkinoiden kannalta. Valmistuneisiin tutkimuksiin ja opinnäytetöihin pääset tutustumaan yllä olevasta linkistä.

Toimialan kehitys 

Seuraamme kiinteistönvälityksen toimialan tunnuslukuja eri lähteistä mm. Tilastokeskuksen suhdannelukuja. Lue viimeisin suhdannekatsaus yllä olevan linkin kautta.

Selvitys asuntokauppariidoista

Kuluttajaoikeusjuristi Tuula Sario selvitti Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimeksiannosta asuntokauppariitoja. Selvityksessä käytiin läpi yli kuusisataa tuomioistuimen ulkopuolella vuosina 2016 – 2019 ratkaistua kuluttajariitaa, joista lopulliseen analyysiin päätyi 344. Tutustu tutkimukseen yllä olevasta linkistä.Tutustu tutkimukseen yllä olevasta linkistä.

Kiinteistönvälittäjien ammattikuvatutkimus

Kiinteistönvälittäjien ammatinkuvaa on tutkittu vuodesta 2009 saakka. Tutkimukset ovat toteutettu yhteistyössä Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Kiinkon kanssa. Tutustu tutkimuksiin alla olevien linkkien kautta.