KVKL Hintaseurantapalvelu on liiton omistama ja ylläpitämä tietovaranto, josta löytyy toteutuneiden asunto- ja kiinteistökauppojen hinta- ja laatutiedot vuodesta 1999 lähtien. Tiedot kerätään palvelussa mukana olevilta suomalaisilta kiinteistönvälittäjiltä ja rakennusliikkeiltä.

Liiton asuntomarkkinakatsaukset

Liitto julkaisee neljännesvuosittain markkinakatsaukset kommentteineen KVKL Hintaseurantapalveluun kertyvän tilastoaineistoon perustuen. Pääset katsauksiin yllä olevasta linkistä.

Tutkimukset & opinnäytetyöt

KVKL Hintaseurantapalvelun tietoa hyödyntävät tutkimuskäytössä mm. yliopistot, tutkijat ja tutkimuslaitokset. Opiskelijoiden on mahdollista hyödyntää dataa opinnäytetöissä, joiden aihe on merkityksellinen kiinteistönvälitysalan tai asuntomarkkinoiden kannalta. Valmistuneisiin tutkimuksiin ja opinnäytetöihin pääset tutustumaan yllä olevasta linkistä.

Toimialan kehitys 

Seuraamme kiinteistönvälityksen toimialan tunnuslukuja eri lähteistä mm. Tilastokeskuksen suhdannelukuja.

Kiinteistönvälityksen toimialan liikevaihto kasvoi vuonna 2020 Tilastokeskuksen suhdannepalvelun perusteella 5,5 prosenttia edellisestä vuodesta. Viime vuonna alan kokonaisliikevaihto oli miltei 640 miljoonaa euroa, mikä oli samalla mittaushistorian korkein lukema. Liittomme jäsenten liikevaihto oli vuonna 2020 noin 375 miljoonaa euroa. Suuren eron lukujen välillä selittää se, että jäseniemme liikevaihto koostuu lähinnä asuntojen välityksestä, kun taas Tilastokeskuksella on mukana muun muassa suuria liiketilojen välittäjiä. Joka tapauksessa liittomme jäsentenkin liikevaihdot kasvoivat hyvin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta.

Lue viimeisin suhdannekatsaus tästä linkistä.

Selvitys asuntokauppariidoista

Kuluttajaoikeusjuristi Tuula Sario selvitti Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimeksiannosta asuntokauppariitoja. Selvityksessä käytiin läpi yli kuusisataa tuomioistuimen ulkopuolella vuosina 2016 – 2019 ratkaistua kuluttajariitaa, joista lopulliseen analyysiin päätyi 344. Tutustu tutkimukseen tästä linkistä.

Kiinteistönvälittäjien ammattikuvatutkimus

Kiinteistönvälittäjien ammatinkuvaa on tutkittu vuodesta 2009 saakka. Tutkimukset ovat toteutettu yhteistyössä Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Kiinkon kanssa. Tutustu tutkimuksiin alla olevien linkkien kautta.