LKV (Laillistettu kiinteistönvälittäjä)

LKV (laillistettu kiinteistönvälittäjä) nimikettä saa käyttää henkilö, joka on suorittanut Keskuskauppakamarin LKV-kokeen.

YKV (Ylempi kiinteistönvälittäjän tutkinto)

Ylemmän kiinteistönvälittäjän koulutuksen tavoitteena on syventää kiinteistönvälittäjän ammattiosaamista, sekä antaa valmiuksia toimia johtotehtävissä kiinteistönvälitysalalla. Koulutus tähtää käytännön valmiuksien parantamiseen.

AKA (Auktorisoitu kiinteistönarvioija)

Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA) on Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan hyväksymä asiantuntija, joka tekee kiinteistöistä puolueettomat ja ammattitaitoiset arviot.

KiLat (entinen KIAT)

Liiketoiminnan ammattitutkinto, kiinteistönvälityksen osaamisala. Opinnot suorittanut voi työskennellä kiinteistöjen ja huoneistojen arviointitehtävissä, myyntiin ja vuokraukseen liittyvissä tehtävissä.

KED (Kiinteistöedustaja)

Koulutuksen suorittaneella on perustiedot kiinteistönvälitystehtävien hoitamisesta.

Kaupanvahvistaja
Kaupanvahvistajaa tehtävänä on vahvistaa kiinteistön kauppakirjat ja muut luovutuskirjat. Kaupanvahvistaja tarkastaa kaupan (luovutuksen) molempien osapuolten henkilöllisyyden. Käräjäoikeudelta tai Maanmittauslaitokselta luvan saaneet henkilöt, kuten kiinteistönvälittäjät voivat toimia kaupanvahvistajina. 

Vastaava hoitaja
Välitysliikkeen vastaava hoitajalla syvällinen osaaminen alan juridiikasta ja tutkinnolla todistettu LKV-pätevyys.