Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto tekee aloitteita ja antaa lausuntoja asioissa, jotka vaikuttavat esimerkiksi asumiseen, asuntomarkkinoihin, niihin liittyviin palveluihin sekä alan toimintaympäristön kehittymiseen. Seurannassa ja valmistelussa keskeisessä roolissa on alan asiantuntijoista koostuva KVKL:n lakivaliokunta.

Lakivaliokunta on laatinut myös mm. Hyvän välitystavan ja Hyvän vuokravälitystavan ohjeet sekä ohjeen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä välitysalalla. Lisäksi valiokunta on tuottanut kiinteistön- ja vuokrahuoneiston välityksessä käytettävät mallilomakepohjat, jotka ovat myös Kuluttaja-asiamiehen hyväksymät.

Liitto päättää valiokuntatyöskentelyn yhteydessä syntyvien sisältöjen ja muiden tuotosten kaupallisesta tai muusta hyödyntämisestä. Immateriaalioikeudet tuotoksiin kuuluvat liitolle, jolla on myös siirrettävissä oleva oikeus muokata tuotoksia ja luovuttaa tuotokset ja niihin kohdistuvat oikeudet edelleen.

Lakivaliokunta kokoontuu säännöllisesti muutaman viikon välein ja kokoaa yhteen kaikkien jäsenryhmittymien lakimiehet sekä kiinteistöjuridiikkaan erikoistuneet asiantuntijat.

Valiokunnan jäsenet 2023

Marianne Palo

Lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy Puheenjohtaja

Petri Keskitalo

Properta Asianajotoimisto Varapuheenjohtaja; Suomen Asianajoliiton edustaja

Tiina Aho

Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry

Peter Juslin

RE/MAX

Sari Kantele

Sp-Koti Oy

Panu Koskimäki

Retta Group Oy

Harriet Rydberg

Asianajotoimisto Procope & Hornborg Aktia Kiinteistönvälitys Oy edustaja

Sanna Suni

Kiinteistömaailma Oy

Taru Vesterberg

OP Koti

Tuomas Viljamaa

+358 40 723 5821 Toimitusjohtaja

Heli Yli-Kauppila

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto Sihteeri