Asiantuntemus

Kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella asuntosi oikein. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa huomioida markkinoiden vaihtelut, alueen hintatason sekä muiden seikkojen kuten kunnon vaikutuksen asunnon arvoon. Välittäjä myös tietää, millaiset kuvat asunnostasi kannattaa ottaa ja osaa tehdä ilmoituksesta mahdollisimman houkuttelevan.


Helppous

Käyttämällä kiinteistönvälittäjää säästät aikaa ja vaivaa. Välittäjä mm. hankkii asunnosta tarvittavat tiedot ja asiakirjat puolestasi, järjestää näytöt, vastaa yhteydenottoihin, hoitaa tarjousneuvottelut ja paperityöt.


Turvallisuus

Käyttämällä välittäjää varmistut siitä, että kaupat menevät kokonaisuudessaan oikein. Kiinteistönvälittäjä on tekemisissä asuntokaupan kanssa päivittäin. Hän tuntee asuntokauppaa koskevan laajan lainsäädännön ja myyntiprosessin.


Luotettavuus

Kiinteistönvälittäjä luo ostajille luotettavuuden tunteen. Kiinteistönvälittäjän selonottovelvollisuus myytävästä kohteesta sekä tiedonantovelvollisuus ovat huomattavasti yksityistä asunnon myyjää laajempia.


Varmuus

Välittäjää käyttämällä sekä myyjä että ostaja saavat kuluttajasuojan. Mahdolliset riitatilanteet voidaan siis ratkaista esim. kuluttajariitalautakunnassa pienemmin kustannuksin.


Yhteystietoja kuluttajien neuvontaan

  • Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ei tarjoa neuvontaa tai käsittele välitysliikkeitä koskevia valituksia tai riita-asioita. Mahdollisissa riitatilanteissa neuvottele ensisijaisesti välitysliikkeen kanssa. Ota ensin yhteyttä suoraan omaan välittäjääsi tai välitysliikkeen vastaavaan hoitajaan.
  • Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvonta tarjoaa maksutonta opastusta ja sovitteluapua kuluttajille asunto- ja kiinteistökauppoja, vuokrausta sekä kiinteistöjen ja vuokranvälitystä koskevissa riitatilanteissa, puh. 09 5110 1200. Palveluaika normaalisti ma, ti, ke, pe klo 9–12, to klo 12–15.
  • Konsumentrådgivning på svenska här.
  • Kuluttajaliitto tarjoaa maksutonta jäsenneuvontaa asunto- ja kiinteistökauppoja sekä kiinteistönvälitystä koskevissa asioissa. Kaikille avoimessa maksuttomassa asumisneuvonnassa annetaan neuvontaa asuinhuoneistojen huoneenvuokrasuhteisiin (ml. vuokranvälitys) liittyvissä asioissa vuokralaisille ja vuokranantajille, asunto-osakeyhtiöön liittyvissä asioissa osakkaille ja asumisoikeusasumiseen liittyvissä kysymyksissä asumisoikeuden haltijoille sekä osaomistusasukkaille.
    • Kuluttajan lakineuvonta palvelee jäseniä numerossa 09 454 22 121 (mpm/pvm). Jäsenyys tarkistetaan soiton yhteydessä. Neuvontaa saa myös sähköpostitse. Lähetä kysymyksesi viestillä tai jätä soittopyyntö: info@kuluttajaliitto.fi.