OmaVeroon kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun kiinteistönvälittäjä valitsee kirjautumisen jälkeen linkin Ilmoita tai pyydä tietoja rajoitetusti, hän ei tarvitse ilmoituksen antamiseen Suomi.fi-valtuutta. Palveluun jää kuitenkin lokitieto siitä, kuka on antanut ilmoituksia.

Lomake.fi-palvelu sulkeutuu kiinteistönvälittäjiltä vuodenvaihteessa. Lomake.fi:ssä ei voi antaa 31.12.2023 jälkeen varainsiirtoveroilmoituksia eikä hakea myöskään vanhoja ilmoituksia.

Jos kiinteistönvälittäjä haluaa säilyttää ilmoitukset, jotka hän on aiemmin lähettänyt Lomake.fi:ssä, ne kannattaa tallentaa omalle tietokoneelle ennen vuodenvaihdetta.

Rajapinnat ovat kiinni Verohallinnon tietojärjestelmäpäivityksen ajan: ne sulkeutuvat lauantaina 18.11. Klo 01 ja avautuvat viimeistään 19.11. Klo 17, mahdollisesti jo aiemmin. Varainsiirtoveroilmoitukset ja maksuviitekyselyt eivät välity katkon aikana Verohallintoon. Jos asuntokaupat ajoittuvat katkon ajalle, ostajan varainsiirtoveron viitenumero kannattaa selvittää tarvittaessa etukäteen.

Lomake.fi-palvelu toimii ja varainsiirtoveroilmoituksen voi antaa sitä kautta myös käyttökatkon aikana. Varainsiirtoveroilmoituksen tiedot välittyvät Verohallintoon maanantaina 20.11.2023.

Kannattaa huomioida, että asiakkaat eivät voi maksaa tai ilmoittaa varainsiirtoveroa tai hakea maksutietoja OmaVerossa katkon aikana. OmaVero on kiinni pidempään kuin rajapinnat – OmaVero sulkeutuu perjantaina 17.11. klo 17.00 ja avautuu sunnuntaina 19.11. Klo 18.

Lue Verohallinnon tiedote täältä.