Vuoden 2021 lähtettiläät (vasemmalta oikealle): Risto Volanen, Jani Åkers, Noora Melavirta, Hanna Daw ja Nina Aitola. Mukana myös Annukka Mickelsson, Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja. Ryhmäkuvasta puuttuu Saija Miettinen.

Lähettiläät ovat luottamustehtävässä kertomassa välittäjäammattilaisten työstä. Tavoitteena on edistää kiinteistönvälitysalan korkeaa osaamista ja Hyvän välitystavan ohjeistuksen tunnettuutta asuntomarkkinoilla ja eri sidosryhmien keskuudessa. Tehtävään liittyy Hyvän välitystavan mukaisesta asiakastyöstä kertominen eri tilaisuuksissa ja kanavissa niin kuluttajille kuin opiskelijoillekin.

Hyvän välitystavan lähettiläät valitsee Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry:n hallitus. Valintaperusteina olivat lähettiläiden intohimo ja omistautuminen alalle. Lähettiläiltä kysytään innostusta välitystyön kehittämiseen, asiakaslähtöisyyttä sekä halua tehdä alan yhteisiä pelisääntöjä tunnetuksi välitystoiminnan luotettavuuden parantamiseksi.

”Kiinteistönvälitys on erittäin mielenkiintoinen ala, joka on erityisesti viime aikoina saanut paljon palstatilaa. Lähettiläillä on tärkeä tehtävä tuoda esiin työnsä monipuolisuutta, vaativuutta ja arjen tekemistä. Välittäjän työ kiinnostaa uusia tekijöitä, ja se sopiikin erinomaisesti ihmisille, jotka tuntevat paloa hyvää asiakaspalvelua kohtaan ja ovat innostuneita ratkomaan monia asuntokauppaan liittyviä kysymyksiä. Alan juridiikan ja yhteisten pelisääntöjen tunteminen on keskeinen osa asiakaspalvelua ja luotettavuutta”, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson.

”Hyvän välitystavan ohje on vuosittain päivitettävä käsikirja välittäjille. Ohjeen noudattamista edellytetään laissakin, mutta hyvään välitystapaan kuuluvat myös hyvät tavat. Välittäjä voi lunastaa asiakkaansa odotukset vain erinomaisella asiakaspalvelulla, laajalla omalla verkostolla sekä lain kirjaimen ja hengen noudattamisella”, Mickelsson painottaa.

Hyvän välitystavan lähettiläät vierailevat eri tilaisuuksissa ja oppilaitoksissa kertomassa työstään. Lähettiläät tuovat Hyvälle välitystavalle sekä vastuulliselle ja turvalliselle asuntokaupalle näkyvyyttä. Lähettiläitä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hyvävälitystapa, ja heihin voi tutustua tarkemmin myös keskusliiton nettisivuilla www.kiinteistonvalitysala.fi.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry edustaa 3 500 suomalaista kiinteistönvälitysalan toimijaa. Liitto edistää asiantuntevaa ja luotettavaa kiinteistönvälitystä sekä ylläpitää alalle keskeistä huolellisen toiminnan ohjetta Hyvästä välitystavasta. Liiton jäseniä ovat Aktia Kiinteistönvälitys, Huoneistokeskus, Kiinteistömaailma, RE/MAX Suomi, OP Koti, Sp-Koti ja Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL).

Lisätietoja:
Annukka Mickelsson, toimitusjohtaja
Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
050 339 0963
annukka.mickelsson@kiinteistonvalitysala.fi