2015 perustettu Bo on kasvanut merkittäväksi valtakunnalliseksi välitysliikkeeksi, jossa on yli 200 työntekijää”, kertoo Bo LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto muun muassa ylläpitää ja kehittää asuntokaupan datapankki Hintaseurantapalvelua ja laatii Hyvän välitystavan ohjetta, joka on kiinteistönvälittäjien tärkeimpiä työkaluja sekä toimii koko kiinteistönvälitysalan kokoavana edunvalvontajärjestönä.

”KVKL ajaa koko kiinteistönvälitysalan asiaa yhdessä ja yhteistyössä, luo alan yhteisiä reiluja pelisääntöjä sekä edistää turvallista asuntokauppaa ja toimivampia asuntomarkkinoita. Bo LKV tunnettuna ja hyvää välitystapaa edistävänä ketjuna sopii liitomme jäseneksi erinomaisesti”, toteaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton puheenjohtaja ja Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Jäsenyyden ehdot tarkentuivat

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallitus on tarkentanut samalla myös jäsenyyden kriteerejä. KVKL:n jäsenen pitää olla muun muassa ketjumuotoinen tai useamman toimiston kokoinen välitysliike, edistää hyvää välitystapaa ja alan koulutusmahdollisuuksia, liikevaihtoluokaltaan perustajajäsenten kokoluokkaa ja organisaationa sen tulee olla hyvämaineinen. KVKL määritteli myös, että liitto suosittelee Suomen Kiinteistönvälittäjät (SKVL) ry:n jäsenyyttä, mikäli nuo kriteerit eivät täyty esimerkiksi kokoluokan perusteella. SKVL on myös KVKL:n jäsen.

”2015 perustettu Bo on kasvanut pienestä alusta merkittäväksi valtakunnalliseksi välitysliikkeeksi yli 200 työntekijän voimin. Meistä tuntuu, että myös meidän on aika ottaa aktiivisemmin vastuuta ja osallistua yhteisen toimialamme kehittämiseen ja sen keskeisten toimijoiden väliseen dialogiin”, kertoo Bo LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen.

”Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet haastavia aikoja kiinteistönvälitysalalla, kun asuntokauppa on käynyt verrattain tahmeasti. On tärkeää, että alamme keskusliitto vastaa sekä itsesääntelystä että tarjoaa välineitä jäsenille jatkaa asuntokaupan ja vuokravälityksen eturivin toimijoina myös tulevaisuudessa. Kilpailu on kovaa, ja edunvalvonnassa tarvitsemme vahvaa liittoa edistämään toimintaympäristön kehitystä”, puheenjohtaja Laurikainen painottaa.

”Pidemmällä tähtäimellä olisi myös järkevää, että kiinteistönvälitysalalla toimisi vain yksi ja yhtenäinen liitto”, Laurikainen visioi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Mika Laurikainen
hallituksen puheenjohtaja, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
mika.laurikainen@kiinteistomaailma.fi
p. 040 560 7514

Tuomo Räsänen
tuomo@bo.fi
p. 040 718 2840

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry (KVKL) on kiinteistönvälitysalan yritysten ja järjestöjen valtakunnallinen edunvalvontajärjestö. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton jäsenistön muodostavat kahdeksan jäsenryhmittymää Huoneistokeskus/Retta Group Oy, Kiinteistömaailma Oy, OP Koti, Suomen Kiinteistönvälittäjät (SKVL) ry, Aktia Kiinteistönvälitys Oy, RE/MAX Suomi, SP Koti Oy ja Bo LKV. Yhteenlaskettu ammattilaisten määrä nousee lähes 3 500:an. Liitto edustaa noin 90 prosenttia kiinteistönvälitysalan ammattilaisista Suomessa.