Kuva: Adunais Pérez / Unsplash

”Kiinteistönvälitysala haluaa selkeyttää aluehallintoviranomaisten toimintaa. Aluehallintovirastojen ja Valviran yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi selkeyttäisi valvontaa, vahvistaisi resursseja sekä säästäisi kustannuksia, kun byrokratia vähenee”, arvioi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta.

Valtion aluehallinnon uudistaminen on Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan jäänyt soteuudistuksen jalkoihin, ja valtion pitäisi nyt ottaa päämäärätietoisempi ote valtion aluehallinnon kehittämisessä. Viljamaa muistuttaa, että valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolla on jo vuosia valmisteltu vaihtoehtoja aluehallinnon uudistamiseksi.

”Järkevintä olisi vähentää virastoja ja tehdä selkeämpiä kokonaisuuksia. Tämä poistaisi myös tulkinta-eroavaisuuksia sekä vahvistaisi valvontaresursseja. Samassa yhteydessä olisi enemmän kuin järkevää miettiä myös ELY-keskusten rooli ja tarpeellisuus kokonaan uudestaan. Tämä on tärkeä rakenteellinen uudistus, jolla julkisen talouden resursseja voitaisiin käyttää paremmin.”

Lisätietoja:

Tuomas Viljamaa

toimitusjohtaja

tuomas.viljamaa@kiinteistonvalitysala.fi

P. +358 40 723 5821

Lataa koosteemme hallitusohjelman tavoitteistamme