Kuva: Unsplash

”Tulevaan hallitusohjelmaan on välttämätöntä sisällyttää tarpeellisia sääntelymuutoksia, jotta asuntokauppa voi sujua hyvin, epäselvyyksiä ja turhaa työtä saadaan poistettua sekä tehtyä asuntokaupasta entistä turvallisempaa. Nämä uudistukset olisi myös vietävä läpi viipymättä”, painottaa toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunta on nostanut tärkeimmiksi asioiksi asuntomarkkinointiasetuksen päivittämisen, kuntotarkastustoiminnan tuomiseksin lain piiriin ja kuntotarkastajien pätevyysvaatimuksista säätämisen, asuntokauppalain uudistamisen sekä välityslainsäädännön päivittämisen.

”Kuntotarkastajien pätevyysvaatimukset ja kuntotarkastustoiminnan selkeyttäminen oli jo Marinin hallitusohjelmassa, mutta jostain syystä sitä ei saatu eteenpäin. Nyt tätä tärkeää asuntokaupan turvallisuutta parantavaa uudistusta ei saa unohtaa, kun hallitus vaihtuu”, toteaa Viljamaa.

Asetus vuodelta 2001 päivitettävä

Asuntomarkkinointiasetus on tullut voimaan jo vuonna 2001 eikä asetusta ole päivitetty juuri lainkaan. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan asetus pitää nopeasti tuoda nykyaikaan.

”Maailma on muuttunut 22 vuodessa paljon, ja hyvin itsestään selviä asioita ei nykyisessä asetuksessa huomioida. Muun muassa sosiaalinen media ja Internet ovat tuoneet uusia elementtejä markkinointiin, ja nämä on syytä päivittää myös asuntomarkkinointiasetustasolla. Digitaalisuuden edistäminen on myös kuluttajien etu”, Viljamaa muistuttaa.

Lisätietoja:

Tuomas Viljamaa

toimitusjohtaja

tuomas.viljamaa@kiinteistonvalitysala.fi

P. +358 40 723 5821

Lataa kooste hallitusohjelman tavoitteistamme