Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton seuraamissa suurissa kaupungeissa asuntokauppa kasvoi alkuvuonna. Espoossa kasvua oli 13 % ja Turussa 14 %. Helsingissä uusia ja vanhoja asuntoja myytiin 4 % viime vuotta enemmän ja Vantaalla 5 %. Tampereella kasvu jäi 1,4 %:iin. Espoossa ja Vantaalla kasvua siivitti uudiskohteiden vilkas kauppa, kun taas Helsingissä ja Tampereella uudiskohteita myytiin tammi-helmikuussa viime vuotta vähemmän.

Myyntiajat

Asuntojen myyntiajat pysyivät tammi-helmikuussa melko tasaisina lukuun ottamatta piikkiä pääkaupunkiseudun vanhojen omakotitalojen kaupassa, jossa myyntiajat pitenivät 25 päivällä 124 päivään. Keskimääräinen myyntiaika vanhalle omakotitalolle pääkaupunkiseudulla oli helmikuussa neljä kuukautta ja muualla Suomessa 4,5 kuukautta.

Asuntojen hinnat

Oulussa vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat tammikuusta 5,3 %. Tampereellakin kasvua oli 1,5 %. Pääkaupunkiseudulla vuoden 2020 loppuun jatkunut pitempiaikainen hintojen nousu puolestaan taittui ja hinnat laskivat helmikuussa 3,2 %, vaikka kysyntä jatkui vilkkaana. On kuitenkin huomattava, että yhden kuukauden perusteella ei vielä voida vetää pitkällisiä johtopäätöksiä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja
Annukka Mickelsson
p. 050 339 0963