Vanhoja asuntoja myytiin lokakuussa viime vuoden tahtiin, yhteensä 6113. Kauppamäärä on yli 9 prosenttia viiden vuoden keskiarvoa enemmän.

Vanhoja kerrostaloasuntoja myytiin 0,7 % ja rivitaloasuntoja 0,6 % prosenttia viime vuotta vähemmän. Käytettyjen omakotitalojen kauppa vilkastui viime vuoteen nähden ja myyntiä oli puoli prosenttia enemmän.

Uudiskohteiden kauppa tippui viime vuodesta 21 %, yhteensä uusia asuntoja myytiin lokakuussa 818.

Asuntokauppa kävi erittäin vilkkaasti Espoossa, jossa uusia ja vanhoja asuntoja myytiin peräti 7 prosenttia viime vuoden lokakuuta enemmän. Oulussa asuntokauppa kipusi 1,7 % kasvuun. Helsingissä uusia ja vanhoja asuntoja myytiin viime vuoden tahtiin, mutta Tampereella, Vantaalla ja Turussa viime vuodesta jäätiin selvästi.

Koko alkuvuonna on myyty jo yli 60 000 asuntoa, mikä on vain 2,9 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa alhaisempi. 

Mökkikauppaa tehtiin vielä lokakuussakin vilkkaasti. Toukokuussa loma-asuntojen myyntimäärät ampaisivat kasvuun Uudenmaan koronasulun auettua. Yhteensä loma-asuntoja on tänä vuonna myyty jo 4320, mikä on kolmanneksen viime vuotta enemmän.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen omakotitalojen ja kerrostaloasuntojen myyntiajat ovat selkeästi nopeutuneet. Omakotitalon keskimääräinen myyntiaika nopeutui 20 päivää syyskuusta ja kerrostaloasunnon myyntiaika nopeutui neljällä päivällä.

Muualla Suomessa sekä kerrostaloasuntojen että omakotitalojen myyntiajat pysyivät samoina syyskuuhun verrattuna.

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat pysyivät pääkaupunkiseudulla lähes ennallaan mutta laskivat muissa Suomen 10 suurimmassa kaupungissa noin prosenttiyksikön edelliseen kuukauteen nähden.

Vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 5021 euroa, Tampereella 2950 euroa, Turussa 2717 euroa ja Oulussa 2255 euroa.