Tammi-helmikuussa myytiin yhteensä 10 523 vanhaa asuntoa, mikä on 11 % viime vuoden alkua enemmän. Kasvu on merkittävää, sillä vertailukohtana viime vuoden alku ennen koronarajoitusten alkua oli vilkasta aikaa asuntokaupassa.

Eniten kasvussa olivat vanhojen rivitaloasuntojen ja omakotitalojen kauppa, jotka kasvoivat tammi-helmikuussa yli 12 %. Kerrostaloasuntojen kauppa kävi alkuvuonna 10 % viime vuotta vilkkaammin. Samalla ajanjaksolla uudiskohteissakin kasvua oli lähes 3 %, yhteensä uusia asuntoja myytiin helmikuussa tuhat.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton seuraamissa suurissa kaupungeissa asuntokauppa kasvoi alkuvuonna. Espoossa kasvua oli 13 % ja Turussa 14 %. Helsingissä uusia ja vanhoja asuntoja myytiin 4 % viime vuotta enemmän ja Vantaalla 5 %. Tampereella kasvu jäi 1,4 %:iin. Espoossa ja Vantaalla kasvua siivitti uudiskohteiden vilkas kauppa, kun taas Helsingissä ja Tampereella uudiskohteita myytiin tammi-helmikuussa viime vuotta vähemmän.

Myyntiajat

Asuntojen myyntiajat pysyivät tammi-helmikuussa melko tasaisina lukuun ottamatta piikkiä pääkaupunkiseudun vanhojen omakotitalojen kaupassa, jossa myyntiajat pitenivät 25 päivällä 124 päivään. Keskimääräinen myyntiaika vanhalle omakotitalolle pääkaupunkiseudulla oli helmikuussa neljä kuukautta ja muualla Suomessa 4,5 kuukautta.

Asuntojen hinnat

Oulussa vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat tammikuusta 5,3 %. Tampereellakin kasvua oli 1,5 %. Pääkaupunkiseudulla vuoden 2020 loppuun jatkunut pitempiaikainen hintojen nousu puolestaan taittui ja hinnat laskivat helmikuussa 3,2 %, vaikka kysyntä jatkui vilkkaana. On kuitenkin huomattava, että yhden kuukauden perusteella ei vielä voida vetää pitkällisiä johtopäätöksiä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja
Annukka Mickelsson
p. 050 339 0963