Kerrostaloasuntojen myynti kasvoi 6,6 prosenttia, rivitaloasuntojen myynti 4,7 prosenttia ja omakotitaloja myytiin helmikuussa yli 3 prosenttia enemmän, kuin edellisen vuoden helmikuussa. Uusia asuntoja myytiin 1013, kaupaksi kävivät sekä uudet kerros- että rivitaloasunnot.

Helsingissä asuntokauppa kasvoi 12,4 % ja Vantaalla kasvua oli 16 % viime vuoden helmikuuhun nähden. Espoossa kasvua oli jopa 38,3 prosenttia. Asuntoja myytiin hyvin myös Jyväskylässä (+ 21 %), Tampereella (+ 16 %), Vaasassa (+ 14 %), Seinäjoella (+ 13,6 %) ja Kuopiossa (+ 10,5 %).

Asuntojen myyntimäärät taas laskivat viime vuoden helmikuuhun verrattuna Turussa (-8,3 %), Joensuussa (-13,6 %) ja Kouvolassa (- 12 %).

Myyntiajat

Vanhojen asuntojen myyntiajat lyhenivät helmikuussa sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa. Omakotitalon keskimääräinen myyntiaika pääkaupunkiseudulla oli helmikuussa neljä kuukautta ja muualla Suomessa 4,5 kuukautta. Pääkaupunkiseudulla kerrostalokaksio myytiin keskimäärin kahdessa kuukaudessa ja muualla Suomessa kolmessa.

Hintojen kehitys

Pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen hinnat nousivat tammikuusta prosentilla, ja muualla Suomessa nousua oli 1,7 %.