Kaupunkianalyytikko Tuija Pakkanen avasi ikkunan tulevaisuuden kaupunkikehitykseen.

”Kiinteistönvälitysalan on oltava aktiivisesti ja innovatiivisesti kehittämässä asunto- ja kiinteistökauppadatan keräämistä sekä sen hyödyntämistä. Kun kaupungeissa aletaan ymmärtää, miten datan avulla voidaan suunnata kehitystä, vauhdittaa tämä myös koko Suomea eli pienempienkin paikkakuntien kehittymistä”, totesi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Marina Salenius avauspuheenvuorossaan.

Kaupunkianalyytikko Tuija Pakkanen kertoi keynote-esityksessään laajasti, miten isot muutostrendit energiantuotannon, kiertotalouden, analytiikan, terveyden ja digitaalisen turvallisuuden suhteen muokkaavat kaupunkien kehittymistä. Esityksessä tuli esimerkiksi esiin, että pian ravintorikasta ruokaa voidaan tuottaa merkittäviä määriä aivan kaupunkien ytimissäkin ja aurinko- sekä tuulivoiman osuus kasvaa huomattavasti energiantuotannossa. ”Tietoa kerätään paljon kaikkialla, ja se on yhä tarkempaa ja henkilökohtaisempaa. Ei ole olemassa enää paikkatietoa, vaan on sanottava, että on tietoa ja siitä kannettavaa vastuuta”, Pakkanen totesi esityksensä lopussa.

Kehitysjohtaja Ian Nordman puhui KVKL Hintaseurantapalvelun tulevaisuuden näkymistä ja datan hyödyntämisestä tehokkaammin.

KVKL Hintaseurantapalvelun kehitysjohtaja Ian Nordman tähdensi yhteistyön merkitystä asuntokauppadatan hyödyntämisessä. ”Meillä on jo noin 1,57 miljoonan asuntokaupan tiedot tietokannassa. Hintaseurantapalveluun on kerätty Suomea koskevaa asuntokauppadataa jo vuodesta 1999 lähtien. Datan sisältö, laatu, kattavuus, jakelu, saatavuus ja reaaliaikaisuus ovat johtotähtiä KVKL Hintaseurantapalvelun kehityksessä. Koko kiinteistönvälitysala on tuottamassa tätä dataa, jotta voimme jatkossakin jalostaa ja tuoda sitä eri muodoissa takaisin markkinoille.”

Informaatiomuotoilija, datajournalisti Juuso Koponen esitteli lukuisia tapoja havainnollistaa dataa. Tapahtumassa oli myös striimin päässä paljon osallistujia.

Datajournalisti, informaatiomuotoilija Juuso Koposen esityksessä nähtiin paljon konkreettisia esimerkkejä, miten dataa voi hyödyntää visualisoinneissa ja päätöksenteossa. Juuso muistutti esityksessään, että vaikka dataa on runsaasti saatavilla eri lähteistä, sen tulkinta ja johtopäätösten teko vaatii aina ihmisiä, eli niukasti saatavilla olevia resursseja.

Datan laatu keskeinen asia asiakaskokemukselle

DIASin liiketoimintajohtaja Eero Talonen painotti esityksessään datan laadun merkitystä asiakaskokemukselle kiinteistönvälitysalalla. ”Laadukkaan datan avulla voidaan myös automatisoida monia asuntokaupan vaiheita. Välittäjän ammattitaito korostuu sujuvan asuntokaupan varmistamisessa myös tulevaisuudessa”, Talonen toi esiin.

KIRAaHubin Teemu Lehtinen, Chaoksen Natalia Rincón ja Cityfierin Jukka Kettunen puhuivat omissa esityksissään konkreettisemmin uusien mahdollisuuksien avautumisesta kiinteistönvälitysalan ammattilaisten käyttöön datan avulla. Cityfier julkisti tapahtumassa uuden raportointipalvelunsa.

#digiday2022 #kiinteistönvälitysala #kiinteistönvälittäjä

Katso videotallenteet Digiday 2022 -tapahtumasta

Keynote 1, kaupunkianalyytikko Tuija Pakkanen & Kurkkaus huomiseen – kaupunkikehityksen seuraavia trendejä.

Keynote 1, kaupunkianalyytikko Tuija Pakkanen & Kurkkaus huomiseen – kaupunkikehityksen seuraavia trendejä.

Ian Nordman, kehitysjohtaja, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto & asuntokauppadatan uudet tuulet

Kehitysjohtaja Ian Nordman, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto & asuntokauppadatan uudet tuulet.

Liiketoimintajohtaja Eero Talonen, DIAS & sähköisen asuntokauppadatan laatu

Liiketoimintajohtaja Eero Talonen, DIAS & sähköisen asuntokauppadatan laatu.

Keynote 2, datajournalisti, informaatiomuotoilija Juuso Koponen & kaupunkitieto ymmärrettäväksi tiedon visualisoinnin avulla

Keynote 2, datajournalisti, informaatiomuotoilija Juuso Koponen & kaupunkitieto ymmärrettäväksi tiedon visualisoinnin avulla.

CEO Teemu Lehtinen & KIRA-InnoHub ry:n terveiset

CEO Teemu Lehtinen & KIRA-InnoHub ry:n terveiset

Kiinteistöinformaatioalan toimijoiden round table: CEO Natalie Rincon, Chaos

Kiinteistöinformaatioalan toimijoiden round table: CEO Natalie Rincon, Chaos.

Kiinteistöinformaatioalan toimijoiden round table: Cityfierin kaupunkikehitysjohtaja Jukka Kettunen, A-Insinöörit

Kiinteistöinformaatioalan toimijoiden round table: Cityfierin kaupunkikehitysjohtaja Jukka Kettunen, A-Insinöörit.

Paneelikeskustelu: vetäjänä KIRAHubin Teemu Lehtinen, keskustelijoina CEO, Natalie Rincon, Chaos ja Cityfierin kaupunkikehitysjohtaja Jukka Kettunen, A-Insinöörit

Digiday 2022 -paneelikeskustelu: vetäjänä KIRAHubin Teemu Lehtinen, keskustelijoina CEO, Natalie Rincon, Chaos ja Cityfierin kaupunkikehitysjohtaja Jukka Kettunen, A-Insinöörit.