Hyvän välitystavan lähettiläät ovat liiton luottamustehtävässä kertomassa välittäjäammattilaisten työstä. Tavoitteena on edistää kiinteistönvälitysalan korkeaa osaamista ja Hyvän välitystavan ohjeistuksen tunnettuutta asuntomarkkinoilla sekä eri sidosryhmien keskuudessa. Tehtävään liittyy Hyvän välitystavan mukaisesta asiakastyöstä kertominen eri tilaisuuksissa ja kanavissa niin kuluttajille kuin opiskelijoillekin.

”KVKL:n tavoitteena on nostaa alan ammattilaisten arvostusta, ja lähettiläät tekevät tärkeää työtä tämän tavoitteen eteen. Lähettiläillä on myös merkittävä tehtävä tuoda esiin työnsä monipuolisuutta, vaativuutta ja arjen tekemistä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Marina Salenius.

Lähettiläät valitsee Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallitus. Valintaperusteina olivat intohimo ja omistautuminen alalle. Lähettiläiltä kysytään innostusta välitystyön kehittämiseen, asiakaslähtöisyyttä sekä halua tehdä alan yhteisiä pelisääntöjä tunnetuksi välitystoiminnan luotettavuuden parantamiseksi.

”Hyvän välitystavan ohjeen noudattamista edellytetään laissakin, mutta hyvään välitystapaan kuuluvat myös hyvät tavat. Välittäjä lunastaa asiakkaansa odotukset vain erinomaisella asiakaspalvelulla ja lain kirjaimen sekä hengen noudattamisella”, Salenius muistuttaa.

Lähettiläät kertovat myös sosiaalisessa mediassa aktiivisesti työstään. Heitä voi seurata hashtagilla #hyvävälitystapa.

Uudet lähettiläämme esittäytyvät omin sanoin

RE/MAX: Miia Karppinen, RE/MAX Noste, Lahti

”Olen aloittanut kiinteistönvälittäjän työt vuonna 2008. Valmistuin Ylemmäksi Kiinteistönvälittäjäksi kesällä 2020. Olen suorittanut myös laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV) -pätevyyden ja KiATin eli kiinteistöalan ammattitutkinnon. Näiden lisäksi minulla on Property Valiation Specialist (PVS) -pätevyys (kiinteistöarviointimestari).

Olen aiemmin opiskellut mm. sisustussuunnittelua, ja sisustaminen ja sen trendien seuraaminen on yhä harrastukseni. Vapaa-aikani kuluu lähinnä kotoilun ja mökkeilyn merkeissä.

Minulle välittäjän työ on lojaalisuutta asiakkaita kohtaan, niin toimeksiantajaa sekä ostajaa kohtaan. Se, että tieto kulkee saumattomasti välittäjän kautta kaikille osapuolille, on hyvän välitystavan kulmakivi. Asunnonvaihto on monelle elämän suurimpia investointeja, ja monesti ollaan isojen tunteiden äärellä.”

Merja Kausto, SKVL ja Kotijoukkue, Mikkeli. Vuoden 2021 kiinteistönvälittäjä SKVL:ssä(*

”Olen yrittäjä, joka tuli alalle vuonna 2009. Toimin aiemmin luokanopettajana, mutta päätin pitää välivuoden, joka muuttikin koko elämäni. Suoritin heti aluksi samana vuonna kiinteistöedustajan tutkinnon (KED) ja LKV:n.

Innostuin alasta niin paljon ja tiedonhaluni oli suunnaton, joten minulle oli luontevaa hakeutua myöhemmin ylemmän kiinteistönvälittäjän (YKV) -koulutukseen. Valmistuin vuonna 2017 kurssin priimuksena. Samana vuonna aloitti toimintansa myös oma toimistoni Mikkelin keskustassa. Toimimme nyt välittäjänä koko Etelä-Savon alueella.

Auktorisoidun kiinteistöarvioijan tutkinnon (AKA, asunnot) suoritin vuonna 2020. Minut valittiin myös jäsenäänestyksellä vuoden 2021 välittäjäksi SKVL:ssa.

On todella ilo ja kunnia olla tuomassa esille Hyvää välitystapaa välittäjän työssä.”

(*SKVL, Suomen Kiinteistönvälittäjät ry on kiinteistönvälitysalan yrittäjien palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Liitto toimii yhdyssiteenä välitysalan verkostossa, joka koostuu yli 500 paikallisesta kiinteistönvälitystoimistosta ja noin 1 800 välitysalan ammattilaisesta ympäri Suomen.

Pia Ketoja, OP Koti, Tampere

”Olen aktiivinen ja asiantunteva kiinteistönvälittäjä Tampereen Ranta-Kaarilasta. OP Kodissa olen työskennellyt vuodesta 2018 lähtien, ja kiinteistönvälitysalallakin yhteensä seitsemän vuotta toimialueenani Tampere sekä ympäryskunnat.

Koulutukseltani olen paitsi LKV, myös entinen opettaja. Järjestelmällisyys, tarkkuus sekä Hyvän välitystavan noudattaminen ovat työni perusta – minun kanssani asuntokaupat tehdään kerralla oikein. Työssäni parasta ovat tyytyväiset asiakkaat, joilta olenkin saanut kehuja huipputuloksista, asiantuntemuksestani, empaattisuudestani ja sinnikkyydestäni.”

Emilia Nikkilä, Kiinteistömaailma, Kangasala Kodit Oy LKV

”Kiinteistönvälittäjänä välitän koteja Tampereelta ja sen ympäristökunnista. Olen ollut välitysalalla vuoden 2019 lopusta asti eli hieman yli kolme vuotta. Ennen välitysalaa olen tehnyt pitkän uran myynnin parissa ja kouluttautunut myynnin ammattilaiseksi erityisesti painottaen sosiaalista mediaa ja markkinointia. Hyvä asiakaspalvelu on minulle sydämen asia.

Välitysurani aikana olen suorittanut LKV-tutkinnon sekä kiinteistönvälitykseen suunnatun liiketoiminnan ammattitutkinnon eli KiLATin.”

Joni Tapio, Sp-Koti, Välitysliike Turku Oy LKV

”Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi, ja välitysalan tutkinnoista olen suorittanut LKV-pätevyyden sekä kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon (KiAT). Välitysalalla aloitin huhtikuussa 2018, joten keväällä tulee täyteen viisi vuotta alalla.

Ennen välitysalaa olin töissä rahoitusneuvottelijana Säästöpankissa, minkä kautta sain erittäin arvokasta kokemusta esimerkiksi asuntorahoitukseen ja pankkien toimintaan liittyen. Siitä on suuresti hyötyä myös nykyisessä työssäni.”


Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry edustaa noin 3 500 suomalaista kiinteistönvälitysalan toimijaa. Liitto edistää asiantuntevaa ja luotettavaa kiinteistönvälitystä sekä ylläpitää alalle keskeistä huolellisen toiminnan ohjetta Hyvästä välitystavasta. Liiton jäseniä ovat Aktia Kiinteistönvälitys, Huoneistokeskus, Kiinteistömaailma, OP Koti, RE/MAX Suomi, Sp-Koti ja Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL).