KTM, LKV Marina Saleniuksella on 17 vuoden kokemus ja menestykäs ura kiinteistönvälityksessä ja hän tuntee alan ja sen toimijat erittäin hyvin. Ennen siirtymistään nykyiseen tehtäväänsä Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtajaksi Realia Groupissa, hän toimi Kiinteistömaailman varatoimitusjohtajana ja talousjohtajana. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton puheenjohtajana Salenius edustaa alan toimijoita monipuolisesti pienimmistä toimistoista suurimpiin ketjuihin.

”On todella hienoa päästä luotsaamaan kaikkien kiinteistönvälitysalalla toimivien edunvalvontaan keskittyvää liittoa. Liiton tehtävät kiinteistönvälitysalan kehittäjänä ja puolestapuhujana ovat hyvässä vauhdissa. Digitalisaation ja tiedon hallinnan merkitys kasvaa samalla kun välittäjän työstä tulee entistä vaativampaa asiantuntijatyötä”, Salenius sanoo.

”Edunvalvonnan lisäksi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tehtäviä ovat kiinteistönvälitysalan koulutuksen ja tutkimuksen vahvistaminen ja kiinteistönvälityksen normiston, hyvän välitystavan entistä parempi tunnettuus. On tärkeää, että alan yritykset toimivat avoimesti ja luotettavasti ja että niiden tuotteet ja palvelut ovat kuluttajalle läpinäkyviä. Kiinteistönvälityksessä vastuullisuus tarkoittaa kuluttajan turvan lisäksi myös niin yhteiskunnan kuin ympäristönkin huomioimista. Tähän työhön olemme liitossa sitoutuneet yhdessä liiton hallituksen ja jäsenten kanssa”, toteaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson.

Muut Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallituksen jäsenet vuonna 2022 ovat Pasi Aalto, RE/MAX; Jockum Andersin, Aktia Kiinteistönvälitys Oy; Mika Laurikainen, Kiinteistömaailma Oy; Jussi Mannerberg, Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry; Lasse Palovaara, OP Koti ja Jukka Rantanen Sp-Koti. Henkilökohtaiset varajäsenet ovat vastaavasti Petri Aalto, RE/MAX; Berit Segercrantz, Aktia Kiinteistönvälitys Oy; Risto Kyhälä, Kiinteistömaailma Oy; Tomi Keto-Tokoi, SKVL ry; Sari Vanhala, OP Koti sekä Jussi Hurme, Sp-Koti. Puheenjohtaja Marina Saleniuksen varajäseneksi vahvistettiin Marko Vierto, Realia Group Oy.

Vuosikokous keskusteli annetusta aloitteesta, jossa nostettiin esiin eri toimijoiden edustajuus liiton hallituksessa. Vuosikokous totesi, että keskustelu jäsenten äänen tasapuolisesta kuulumisesta on aina tervetullutta ja vie sekä alaa että toimialajärjestöä eteenpäin. Kokoukselle annettu aloite sääntömuutoksesta ei sellaisenaan saanut kannatusta.

Lisätietoja:
Annukka Mickelsson
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja
050 3390 963
annukka.mickelsson@kiinteistonvalitysala.fi