Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth (politices magister, LKV) on valittu Yhdysvaltain suurimman ammattikillan National Association of Realtorsin (NAR) johtoryhmän kansainväliseksi jäseneksi.

”Tämä on huikea kunnia pienen maan edustajalle, ja mahdollisuus seurata amerikkalaista sääntelyä aitiopaikalta”, Ehrnrooth hehkuttaa. ”Ryhmän tärkeimpiä tehtäviä on kehittää ja päivittää kiinteistönvälitysalan eettistä ohjeistoa, ja syöttää poliittisia aloitteita sekä osavaltio- että liittovaltiotasoille.”

Järjestöllä on 1,3 miljoonaa jäsentä, ja sen kotipaikka on Chicago. NAR on edustettuna myös Washingtonissa. National Association of Realtorsin johtoryhmä on suuri: sillä on lähes 900 jäsentä ja edustajia jokaisesta osavaltiosta, mutta kansainvälisiä jäseniä vain kuusi. Suomen ohella vuoden 2020 johtoryhmän ulkomaiset jäsenet tulevat Meksikosta, Costa Ricasta, Japanista, Mongoliasta ja Jamaikalta.

”NAR on aivan omaa luokkaansa myös Yhdysvaltojen järjestökentässä: vakuuttava varainkeruukoneisto, ensiluokkainen tutkimusosasto, teknologinen kehitystyö, huomattavan laaja ja monipuolinen hyväntekeväisyystoiminta. Vaikuttavuus on valtava”, Ehrnrooth listaa.

NAR järjestää vuosittain maailman suurimman kiinteistönvälitysalan konferenssin Realtors Conference & Expon. Tänä vuonna konferenssi järjestettiin San Franciscossa, Yhdysvalloissa 6.-11.11.2019. Tapahtumaan osallistui yli 20 000 kiinteistönvälittäjää 70 maasta.

NARin pääekonomisti Lawrence Yunin mukaan uusien asuntojen kauppa kasvaa Yhdysvalloissa tänä vuonna 9 % ja ensi vuodelle odotetaan 11 % kasvua. Vanhojen asuntojen myynti kasvaa tänä vuonna Yhdysvalloissa yhdellä prosentilla ja vuodelle 2020 ennustetaan neljän prosentin kasvua.

Lisätiedot:

Maria-Elena Ehrnrooth
toimitusjohtaja, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
maria-elena.ehrnrooth@kiinteistovalitysala.fi
Puh. 050 379 0507