”On hienoa päästä mukaan välitysalan kehittämisen ytimeen. Olen myös iloinen upeasta viiden hengen tiimistämme, jossa on tekemisen meininkiä ja jossa jokainen tuo omaa asiantuntemustaan peliin”, Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tuore lakimies Leena Pikkusaari kertoo.

”Arvostan kiinteistönvälittäjän työtä paljon, sillä kokemuksesta tiedän, miten vaativaa ja vastuullista se on”, Leena painottaa.

Hän on työskennellyt muun muassa kiinteistönvälittäjänä muutaman vuoden ajan, toimiston johtajana ja vastaavana hoitajana sekä myös lakimiehenä. Takana on myös pitkä, liki 20 vuoden ura Stockmannilla muun muassa myynnin esimiestehtävissä.

Aiemman markkinointitutkinnon lisäksi Leena valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2017 ja suorittaa hurautti myös LKV-tutkinnon samana vuonna.

”Keskityin oikeustieteellisessä sopimusoikeuteen, joka oli myös pääaineeni. Pro-gradussani aiheena oli kuntotarkastus asiantuntijapalvelusopimuksena, ja sitä kautta perehdyin laajalti myös asunto- ja kiinteistölainsäädäntöön.”

Alan kehittäminen motivoi ja haastaa joka päivä

”’Leena on ottanut napakasti, nopeasti ja huolellisesti haltuun uudet haasteet. On hienoa, että liitto kiinnostaa työnantajana kokeneita tekijöitä, joiden kanssa on helppo jatkaa eteenpäin liiton tavoitteiden edistämistä”, liiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson sanoo.

Leenan vastuulla ovat liiton edunvalvontarooliin liittyvien lausuntojen, tiedotteiden ja asiakirjojen valmistelu, suunnittelu ja koordinointi. Hän toimii lakivaliokunnan esittelijänä ja sihteerinä sekä liiton hallituksen sihteerinä. Yhteistyö sidosryhmien kanssa, koulutusten suunnittelu ja liiton toiminnan juridinen tuki kuuluvat niin ikään työnkuvaan.

Vahvuutenaan Leena näkee erityisesti välittäjän käytännön työn tuntemuksen.

”Pääsen nyt hyvin läheltä vaikuttamaan ja seuraamaan alan kehittymistä yhdessä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Muun muassa lakivaliokunnan sihteerinä toimiessani pääsen tutustumaan heti alkuvaiheessa uusiin hankkeisiin. Kiinteistönvälitys koskettaa yleensä ihmisten tärkeintä omaisuutta, ja sillä on siten paljon yhteiskunnallista merkitystä. Koen henkilökohtaisestikin tärkeäksi liiton tavoitteen nostaa alan yleistä arvostusta.”