Ian Nordman, kehityspäällikkö, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto
Tuotepäällikkö Ian Nordmanilla on laaja kokemusta kiinteistönvälitys-, ICT- ja uudisrakentamisen aloilta.

Uudessa tehtävässään Ian Nordman vastaa liiton hallinnoiman asunto- ja kiinteistökauppoja koskevan datavarannon kehityksestä ja käytön hallinnasta, teknologiahankinnoista sekä toteutusprojektien läpivienneistä. Samoin alan toimijoiden toivomien uusien digipalvelujen tuotteistus, hinnoittelu ja sopimukset ovat hänen vastuullaan.

Nordmanilla on kokemusta monentyyppisistä tehtävistä kiinteistönvälitys-, ICT- ja uudisrakentamisen aloilta. Osaamista on kertynyt kiinteistönvälittäjänä, konsulttina, kehityspäällikkönä ja startup-yrittäjänä.

– Olen aiemmin työskennellyt muun muassa sovellusarkkitehtuurien ja -palveluiden yhteisöllisen kehittämisen, digipalvelujen sekä uusien asuntorakennushankkeiden kiinteistönkehittämisen parissa, hän kertoo.

– Ianin laaja osaaminen osuu hyvin niihin aiheisiin, joita välittäjien käyttämä data tarvitsee. Alan yhteisen tiedon kehittäminen on välittäjien arjen kannalta olennaista, toimitusjohtaja Annukka Mickelsson iloitsee.

Liitto panostaa vahvasti alan tasokkaimman datavarannon jatkokehittämiseen

KVKL Hintaseurantapalvelu on koko kiinteistövälittäjäyhteisön yhteinen, laajin ja tasokkain datavaranto, joka palvelee asuntokaupan ammattilaisia työssään joka päivä. Välittäjä hyödyntää sitä muun muassa vertailuarvona uusien toimeksiantojen hinnoittelussa.

– Itselleni palvelu tuli tutuksi jo 10 vuotta sitten kiinteistönvälittäjän tehtävissä, jossa se oli olennainen työkalu muun muassa uusia toimeksiantoja hankkiessa. Vuosien aikana kerätty ainutlaatuinen asuntokauppadata palvelee alaa nyt entistä laajemmin. Se tuo myös uusia dataan perustuvia kehitysmahdollisuuksia muuttuvalle alalle, Nordman pohtii.

– Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton ensisijaisena tehtävänä datan osalta on panostaa tietokannan käyttävyyteen, kattavuuteen ja datan laatuun jäsenistön ammattimaista käyttöä varten. KVKL Hintaseurantapalvelu on arvostettu brändi, jota kohtaan kiinnostus on kasvanut myös ulkopuolisilla tahoilla huomattavasti, Mickelsson kertoo.

Raporttipalvelusta tulossa pilotti keväällä

KVKL Hintaseurantapalvelun datasisältöä laajennetaan jatkossa entistä kattavammiksi yhteistyössä jäsenten kanssa. Myytävän kohteen arvoon vaikuttavat asunnon kunnon lisäksi esimerkiksi sen ikä, tontin omistajuus ja taloudelliset rasitteet.

Mahdollisimman tuoreen datan saatavuuteen on jo panostettu KVKL Hintaseurantapalvelussa syksystä lähtien, ja datan laadunvarmistuksen prosesseja kehitetään edelleen.

– Datan kattavuutta ajatellen olemme lanseeraamassa tämän vuoden aikana raporttipalvelun, joka on suunnattu erityisesti niille toimijoille, jotka eivät ole vielä asiakkaitamme. Raporttipalvelua pilotoidaan kevään aikana, Nordman selvittää.