Keskusliiton tavoitteina on nostaa alan ammattilaisten arvostusta, ja lähettiläät tekevät tärkeää työtä tämän tavoitteen eteen. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton valinnan ovat tehneet liiton puheenjohtaja, Sp-Koti ketjun toimitusjohtaja Jukka Rantanen ja varapuheenjohtaja, Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa. He kertovat valinneensa kampanjaan nuoria ammattilaisia, jotka ”tekevät työtään suurella sydämellä”.

Linda Leino työskentelee kiinteistönvälittäjänä Sp-Koti Raumanmeren Kiinteistönvälitys Oy:ssä. Hän muistuttaa, että kodinvaihto on merkittävä oikeustoimi, ja välittäjän päivittäinen työ pitää sisällään runsaasti vastuuta. ”Lähettiläänä aion tuoda esille kiinteistönvälittäjän monipuolista osaamista.”

Osaamista Leinolla on itselläänkin: hän on vastikään suorittanut kiinteistönvälitysalan korkeimman tutkinnon, eli Ylempi kiinteistönvälittäjä- YKV-tutkinnon.

Oulunkylän Huoneistokeskuksessa työskentelevä Sofia Ruokanen on entinen juniorijalkapalloilija, jonka kiinnostus välitysalaa kohtaan heräsi omien asuntoprojektien kautta. ”Vaikka teemme asuntokauppaa päivittäin, meidän tulee muistaa, että asiakkaille se on joka kerta ainutlaatuinen kokemus. Lähettiläänä haluan kiinnittää huomiota siihen mitä välittäjän työhön kuuluu, ja miten palvelemme niin asunnon myyjiä kuin ostajia parhaalla mahdollisella tavalla.” Ruokanen aikoo hankkia myös teoreettisen pätevyyden alalle LKV-kokeen kautta.

Hyvän välitystavan lähettiläät nostavat alan ammattilaisten arvostusta

”Lähettiläämme ovat osaavia ja ammattitaidon kehittämiseen intohimoisesti suhtautuvia välitysalan osaajia. Ensimmäiset lähettiläämme kasvattivat roimasti Hyvän välitystavan tunnettuutta. Nyt lähdemme innolla uuteen kampanjaan, jonka kasvoina toimii aina kaksi välitysalan energistä edustajaa kerrallaan”, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth.

”Hyvän välitystavan ohje on vuosittain päivitettävä kooste alan sääntelystä. Ohjeen noudattamista edellytetään laissakin, mutta hyvään välitystapaan kuuluvat myös hyvät tavat. Välittäjä voi lunastaa asiakkaansa odotukset vain erinomaisella asiakaspalvelulla, lain kirjaimen ja hengen noudattamisen lisäksi”, Ehrnrooth toteaa.

Hyvän välitystavan lähettiläät vierailevat kouluissa puhumassa välitysalan opiskelijoille ja kertovat sosiaalisessa mediassa kiinteistönvälittäjän työstä. Lähettiläät tuovat Hyvälle välitystavalle ja vastuulliselle asuntokaupalle näkyvyyttä. Lähettiläitä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hyvävälitystapa.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton ensimmäisinä Hyvän välitystavan lähettiläinä toimivat Anna-Iskala (Kiinteistömaailma), Johanna Boucht (Sp-Koti), Anna-Maija Kuosmanen (Sp-Koti), Miro Turunen (SKV Kiinteistönvälitys), Laura Kauppinen (SKV Kiinteistönvälitys), Nanne Kaarre (RE/MAX), Niklas Lyhykäinen (RE/MAX) ja Pasi Sarnikari (Suomen Kiinteistönvälittäjät).

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto edustaa suomalaista välitysalaa ja liitolla on seitsemän jäsenryhmittymää: Aktia Kiinteistönvälitys, Realia Groupin Huoneistokeskus, SKV ja HUOM!, RE/MAX Suomi, Kiinteistömaailma, OP Koti, Sp-Koti ja Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL).