Hyvän välitystavan lähettiläät ovat liiton luottamustehtävässä edistämässä alan korkeaa osaamista ja maineen kehitystä. Tavoitteena on tehdä Hyvän välitystavan ohjetta ja sen uusimpia päivityksiä tunnetuksi kuluttajien, kollegoiden, median ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa. Lähettiläät esiintyvät useissa eri tilaisuuksissa ja kanavissa niin KVKL:n kuin omien verkostojensa kautta.

”KVKL:n tavoitteena on nostaa alan ammattilaisten arvostusta, tuoda esiin hyvän välitystapaa sekä sen merkitystä ja avata kiinteistönvälittäjän monipuolista sekä vaativaa arkea laajemmin. Lähettiläillä on myös erityinen rooli kiinteistönvälitysalan vaikuttamisen tukena sekä toimialan yhteiskunnallisen merkityksen nostamisessa”, huomioi toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Lähettiläät valitsee vuosittain Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallitus. Valintaperusteina ovat intohimo ja omistautuminen alalle. Lähettiläiltä kysytään innostusta välitystyön kehittämiseen, yhteistyötaitoja sekä aitoa asiakaslähtöisyyttä.

Lähettiläät kertovat sosiaalisessa mediassa aktiivisesti työstään. Heitä voi seurata hashtageilla #hyvävälitystapa ja #hyvänvälitystavanlähettiläs.

Seuraavassa vuoden 2024 lähettiläämme esittäytyvät omin sanoin.

Mari Granfors
Asuntomyyjä, KiLAT
Huoneistokeskus, Pori

”Välitysalalla olen toiminut innokkaasti yli kahden vuoden ajan. Ennen kiinteistöalan intohimoani vietin 27 vuotta marketkaupan parissa, joista viimeiset 20 vuotta esimiestehtävissä päällikkönä. Takana on myös useita erilaisia esimiestyöhön ja johtamiseen liittyviä koulutuksia. Olen oppinut arvokkaita taitoja aiemmassa työssäni ja omaksunut asiakaspalveluhenkisen lähestymistavan, mikä heijastuu nyt vahvasti asuntomyyntityössäni.

Olen aina rakastanut laulamista. Intohimoni on mökkeily Villa Ilossa, vanhassa hirsitalossa metsän keskellä ’ihan korvessa’. Tykkään sisustella ja nauttia hiljaisuudesta sekä luonnon rauhasta mökillä. Olen ylpeä rakennusinsinööriksi valmistuneen nuoren naisen äiti, minulla on avopuoliso sekä pieni Mike-koira.

Otan innolla ja täydellä sydämellä vastaan tehtävän hyvän välitystavan lähettiläänä! Odotan kovasti tulevia tapaamisia, koulutuksia, osallistumista Hyvän välitystavan ohjeen päivittämiseen sekä verkostoitumista muiden alan ammattilaisten kanssa!”

Vesa Pokkinen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KED, INS
Kiinteistömaailma Sipoo, Malmi-Tapaninvainio ja Tapanila-Puistola

”Aloitin välitysalalla 2020 keväällä juuri koronapandemian alkaessa. Olihan siinä ylämäkeä kiivettäväksi heti alkuun! Ensin olin pienessä välitysliikkeessä vuoden, ja helmikuussa tulee kolme vuotta Kiinteistömaailman palveluksessa. Koulutukseltani olen logistiikkainsinööri ja aikaisemmin olen toiminut 18 vuotta liikenne-esimiestehtävissä. LKV-tutkinnon suoritin joulukuussa 2021.

Itselle hyvän välitystavan ohje on antanut paljon ja nopeuttanut hyvien käytäntöjen viemistä omaan tekemiseen. Alanvaihtajalle tästä ohjeesta on ollut erityisen suuri apu, eikä sen merkitystä nykyhetkessäkään voi yhtään vähempänä pitää.

Asun Porvoossa 1939 rakennetussa omakotitalossa vaimon, kolmen lapsen ja kahden koiran kanssa. Työn vastapainoksi taloa ’pääsee’ välillä remontoimaan ja koiralenkillä saa rentoutua lähimetsässä. Suurin osa vapaa-ajasta menee kuitenkin lasten kori- ja jalkapalloharrastusten parissa. Koripallossa toimin myös juniorivalmentajana.

Hyvän välitystavan lähettilään vuotta ja tehtäviä odotan innolla. On hienoa päästä lisäämään alan arvostusta ja kertomaan mitä kaikkea välittäjän ammattiin kuuluu. Kylttien kolistelu sunnuntaisin ja näyttöjen pitäminen on vain hyvin pieni osa kokonaisuutta.”

Rebecca Bethell
Kiinteistönvälittäjä, LKV
RE/MAX Kodinonni, Pirkanmaan asuntokauppa LKV Oy

”RE/MAX Kodinonnen toimisto sijaitsee upeissa Pyhäjärvi maisemissa ja mustanmakkaran tuoksussa Laukontorilla. Kolme vuotta sitten hyppäsin kohti tuntematonta ja irtisanouduin töistäni päiväkodin johtajana. Olin päättänyt lähteä kokeilemaan silloin vielä mahdottomalta tuntuvaa haavettani, nimittäin kiinteistönvälitysalaa. Suuri intohimoni on aina ollut kodit ja tarinat, jotka niihin kätkeytyvät. Nopeasti huomasin, että tämä on työ, joka antaa enemmän kuin ottaa ja on upeaa olla osana yhdessä elämän tärkeimmistä päätöksistä. Ensimmäisenä vuotena suoritin LKV:n ja tämän vuoden aikana KiLAT-tutkinnon.

Asustelen Tampereella lammen rannalla rivitalossa, jossa ikkunoista avautuva kaunis metsämaisema saa aamukahvin maistumaan paremmalta ja kiireisenkin päivän tuntumaan tasapainoiselta. Energiaa päiviini saan kuntosalilta, ystävistä ja huumorista. Tämän hektisen työn vastapainoksi tykkään käydä avantouimassa sekä retkillä metsässä. Vapaa-ajalla tykkään laittaa hyvää ruokaa, rentoutua joogassa sekä vahvistaa luovuuttani maalaamisen parissa.

Ensimmäisestä työpäivästä lähtien hyvä välitystapa on toiminut minulle yhtenä tärkeimmistä työkaluista. Ennen kuin vaihdoin uraa minulla oli monia mielikuvia ja jopa negatiivisia ennakkoluuloja kiinteistönvälityksestä. Uskon, että hyvästä välitystavasta kertominen kuluttajille ja varsinkin nuorille, eli tuleville ensiasunnon ostajille murtaisi näitä mahdollisia ennakkoluuloja ja loisi tarvittua luottamusta alaa sekä välittäjiä kohtaan.”

Krista Aaltonen
Kehitysjohtaja
Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, YJET
Kiinteistönvälitys Näytönpaikka Oy, Turku

”Kiinteistönvälitysalalla aloitin vuoden 2011 alussa. Vuonna 2011 suoritettu kiinteistönvälittäjän ammattitutkinto KiAT sekä LKV-pätevyys vuonna 2015 takaavat asiantuntevan ja ammattitaitoisen otteen työhöni. Vuonna 2020 Suomen Kiinteistönvälittäjät ry palkitsi minut ansiomerkillä arvokkaasta ja ammattitaitoisesta työstä.

Harrastan vapaa-aikanani kuntosalia ja tanssin salsaa. Kummassakin harrastuksessa minua luotsaa alan ammattilainen eli molemmissa lajeissa on tavoitteellisuus mukana aivan kuin työssänikin.

Asustelen perheeni sekä kahden ragdoll-kissan kanssa Ruskolla, jossa meillä on kotina rivitaloasunto.

Lähden tähän kunniatehtävään erittäin iloisin, avoimin ja uteliain mielin. Uskon, että ensi vuosi tuo tullessaan paljon uusia mukavia tapaamisia sekä mielenkiintoisia keskusteluja.”

Henna Huhtanen
Myyntijohtaja, LKV, KiAT
Sp-Koti Pori

”Toimin myyntijohtajana ja kiinteistönvälittäjänä, ja välitysalan kokemusta on kertynyt ja kohta kahdeksan vuoden ajalta. Asiakaspalvelun parissa olen työskennellyt koko työurani ja juuri myyntityö on vahvuuteni. Minulla on LKV-tutkinto ja olen suorittanut kiinteistövälitysalan ammattitutkinnon (KiAT).

Vapaa-ajalla lenkkeilen koiriemme, kahden valkoisen länsiylämaanterrierin kanssa ja käyn avannossa sekä jumpassa. Asun omakotitalossa mieheni ja koiriamme kanssa, ja koti onkin minulle tärkein paikka.

Minulle on suuri kunnia päästä toimimaan Hyvän välitystavan lähettiläänä, ja olenkin kiitollinen Sp-Koti -ketjulle tästä mahdollisuudesta! Odotan innolla ensi vuotta ja mitä lähettiläänä olo tuo tullessaan!”

Minna Mäenpää
Kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV
Kaupanvahvistaja
OP Koti Turun Seutu Oy LKV

”Olen vuonna 2009 urani aloittanut kokenut ja energinen välittäjä. OP Koti Turussa olen toiminut vuodesta 2011 lähtien. Pitkän ja monipuolisen kokemukseni ansiosta osaan tarttua asioihin viipymättä ja hoidan ne luvatusti, aina empaattisella ja ammattitaitoisella otteella. Haluan luoda kohtaamisiin kiireettömän ilmapiirin ja perehtyä kohteisiin läpikotaisin. Saankin asiakkailta kiitosta asioiden perusteellisesta ja kansankielisestä läpikäymisestä. Työkaverini kuvaavat minua kokeneeksi, ammattitaitoiseksi, sitoutuneeksi ja iloiseksi tiimipelaajaksi.

Minulla on LVV-pätevyys vuodelta 2009, LKV-pätevyys vuodelta 2011, kiinteistönvälittäjän ammattitutkinto Kiat ja ylempi kiinteistönvälittäjän YKV-tutkinto vuodelta 2019.

Harrastan salibandya ja muutenkin monipuolisesti kaikkea urheilua jalkapallosta jääkiekkoon. Minulla on 3-vuotias basenjikoira ja asun omakotitalossa Hirvensalossa.

Lähden avoimin ja innostunein mielin hyvän välitystavan lähettilääksi.”

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry edustaa noin 3 500 suomalaista kiinteistönvälitysalan toimijaa. Liitto edistää asiantuntevaa ja luotettavaa kiinteistönvälitystä sekä ylläpitää alalle keskeistä huolellisen toiminnan ohjetta Hyvästä välitystavasta.

Liiton jäseniä ovat Aktia Kiinteistönvälitys, Huoneistokeskus, Kiinteistömaailma, OP Koti, RE/MAX Suomi, Sp-Koti ja Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL).

Lisätietoja:

Tuomas Viljamaa 
toimitusjohtaja 
tuomas.viljamaa@kiinteistonvalitysala.fi  
P. +358 40 723 5821