Silloin, kun taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään, mutta myyjän osakekirja on vielä paperinen, edellyttää Hyvän välitystavan ohje osakeluettelon tai sen otteen hankkimista.

Osakeluettelon otteesta ilmenevät vain sen osakesarjan tiedot, jota toimeksianto koskee. Tällöin muiden yhtiön osakesarjojen tietoja ei ole tarpeen peittää tai poistaa. Mikäli välittäjän käytössä on yhtiön osakeluettelo kokonaisuudessaan, Hyvän välitystavan ohjeen mukaan muita yhtiön osakesarjoja koskevat tiedot tulee peittää tai poistaa tarjouksen tekemistä harkitsevalle annettavasta asiakirjasta.

Osakeluettelon ote voi olla Maanmittauslaitoksen virallinen tuloste tai muu vastaava tuloste, joka sisältää ajantasaiset osakehuoneistorekisterin tiedot. Tällä hetkellä (tilanne 2.1.2024) otteen saa tilattua Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta. Tilausta varten tarvitaan yhtiön y-tunnus sekä joko osakeryhmätunnus, osakkeiden numerot tai huoneiston osoite. Tulosteen hinta on 18 € asiakaspalvelusta tilattuna.

Tuloste on saatavilla myöhemmin myös rajapintojen kautta (Alma Talent ja Suomen Asiakastieto). Nämä toimijat tiedottavat itse tarkemmin omista aikatauluistaan.