Hyvän välitystavan ohjeen mukaan uudiskohteiden markkinoinnissa on teknisten mahdollisuuksien mukaan huomioitava Kilpailu- ja kuluttajaviraston suositus uudisasuntojen verkkomarkkinoinnista.

Jotta ilmoittaminen on mahdollista suosituksen edellyttämällä tavalla, edellytti tämä muutoksia sekä markkinointiportaaleihin (Etuovi.com ja Oikotie.fi) että välitysjärjestelmiin. Markkinointiportaalien tekniset muutokset ovat nyt valmistuneet. Välitysjärjestelmät tiedottavat muutosten valmistumisesta erikseen. On huomioitava, että KKV:n suositus koskee kaikkea uudiskohteiden verkkomarkkinointia eli myös ilmoittelua mm. välitysliikkeen omilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Huom! Portaalien muutosten julkaisun yhteydessä myös käytettyjen kohteiden ilmoituksiin on saattanut ilmaantua tämän viikon aikana (viikko 48) KKV:n suosituksen edellyttämiä tietoja kuten maininta osakkaiden kollektiivisesta vastuusta (Teksti: Kohde on yhtiölainoitettu. Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille). Koska KKV:n suositus koskee vain uudiskohteiden markkinointia, markkinointiportaaleihin on tänään 30.11. tehty päivitys, jonka ansiosta kyseinen teksti poistuu käytettyjen kohteiden ilmoituksista. Tämä ei vaadi erillisiä toimia välitysliikkeiltä.