KVKL:n hallitus kokoontui joulun alla vuosikokoukseen, jossa päätettiin sekä hallituksen että lakivaliokunnan kokoonpanosta seuraavalle vuodelle.

”Aloitan innoissani ja ylpeänä KVKL:n puheenjohtajana. Erityisesti välittäjien tekemisen kehittäminen ja alan arvostuksen lisääminen ovat lähellä sydäntäni. Pyrin johtamaan selkeällä visiolla, innostan jäseniä, tuen kehitystä ja valmistaudun haasteisiin menestyksen saavuttamiseksi”, Laurikainen esittäytyy.

”Ala on ollut paineistuttuna vuoden 2023 aikana, ja välittäjien toimeentulo on ollut erittäin haastavaa. Uskon, että yhdessä tekemällä saamme luotua alalle paremmat menestymisen edellytykset keskittymällä jäsenten ammattitaidon ja koulutusohjelmien kehittämiseen, alan eettisten käytäntöjen merkityksen korostamiseen, alan maineen ja näkyvyyden parantamiseen, uusimpien teknologisten innovaatioiden seuraamiseen ja hyödyntämiseen, foorumeiden ja tapahtumien luomiseen jäsenten verkostoitumiseksi sekä ajantasaiseen tiedottamiseen alan lainsäädännöllisistä muutoksista.”

Laurikainen on toiminut kiinteistökehittämisen johtotehtävissä jo yli 20 vuoden ajan. Hänellä on kaupallinen MBA-koulutus, ja kiinteistönvälitysalalle hän siirtyi aloittettuaan Kiinteistömaailmassa vuonna 2020.

”Vapaa-aikaa vietämme perheen ja ystävien kanssa luonnossa patikoinnin sekä vaeltamisen merkeissä”, kertoo Laurikainen. Hän on naimisissa, ja perheeseen kuuluu aikuinen poika sekä kaksi kissaa. Laurikainen asuu omakotitalossa Itä-Helsingissä.

Kokoonpano KVKL:n hallituksessa ja lakivaliokunnassa pysyy muutoin samana

Muut hallituksen jäsenet vuonna 2024 ovat samat kuin edellisvuotena: Pasi Aalto, RE/MAX Suomi; Jockum Andersin, Aktia Kiinteistönvälitys; Jussi Mannerberg, Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry; Jukka Rantanen Sp-Koti ja Marina Salenius, Huoneistokeskus. Sihteerinä toimii Heli Yli-Kauppila KVKL:sta.

Henkilökohtaiset varajäsenet hallituksessa ovat Risto Kyhälä, Kiinteistömaailma; Sari Vanhala, OP Koti; Petri Aalto, RE/MAX; Berit Segercrantz, Aktia Kiinteistönvälitys; Tomi Keto-Tokoi, SKVL ry; Jussi Hurme, Sp-Koti ja Olli Pohjonen, Huoneistokeskus.

KVKL lakivaliokunnan kokoonpano pysyy myös samana kuin vuonna 2023. Puheenjohtaja toimii Marianne Palo Lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:sta ja varapuheenjohtajana Petri Keskitalo Properta Asianajotoimistosta. Sihteerinä toimii Heli Yli-Kauppila KVKL:sta. Muut jäsenet ovat Tiina Aho, Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry; Peter Juslin RE/MAX Suomi; Sari Kantele, Sp-Koti Oy; Panu Koskimäki, Huoneistokeskus; Harriet Rydberg, Aktia Kiinteistönvälitys Oy:n edustaja asianajotoimisto Procope & Hornborgista; Sanna Suni Kiinteistömaailma Oy; Taru Vesterberg, OP Koti ja Tuomas Viljamaa, KVKL.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto toimii kiinteistönvälitysalan valtakunnallisena etujärjestönä edustaen noin 90 prosenttia alan ammattilaisista Suomessa. Liitto edistää alan ammattilaisten parempaa osaamista, alan yritysten tarjoamien asiantuntijapalvelujen laadun kohottamista ja entistä turvallisempaa asuntokauppaa Suomessa.

Keskeisiä tehtäviä ovat:

  • Alan normiston, Hyvän välitystavan ohjeen laatiminen ja sen tunnettuuden edistäminen
  • Alan edunvalvonta ja yhteistyön kehittäminen viranomaisten ja päättäjien kanssa
  • Alan kattavimman datapankin, KVKL Hintaseurantapalvelun ylläpito ja kehitys
  • Alan maineen kehittäminen
  • Koulutus
  • Tutkimuksen kehittäminen

Lisätietoja:

Tuomas Viljamaa 
toimitusjohtaja 
tuomas.viljamaa@kiinteistonvalitysala.fi  
P. +358 40 723 5821