Risto Volanen on toiminut kiinteistönvälittäjänä tammikuusta 1991 lähtien (LKV pätevyys 1/1991). Edustajana hän toimi jo 1989 alkaen ja sitä ennen harjoittelijana ja kesätyöntekijänä 1986–1987.

Kiinteistönvälittäjä Ristosta tuli sattumien kautta, joskin syntyminen kiinteistönvälittäjän perheeseen toimi sekä motivaattorina että mahdollistajana. ”Kaupallinen ala tai tarkemmin asiakaspalveluala on aina ollut lähellä sydäntäni. Kiinteistönvälityskoulutuksen puute oli alussa hidaste alalle hakeutumiseen, mutta päästyäni 1988 KJK-koulutukseen (nykyisin YKV-koulutus) kynnys alalle siirtymiseen murtui”, Risto kertoo.

Asiakaspalvelu sekä kyky tuottaa asiakkaille heidän tarvitsemiaan palveluja tasokkaasti ja tehokkaasti innostaa Ristoa kiinteistönvälittäjän työssä. ”Ei ole koskaan kahta täysin samanlaista päivää, on ihania kohteita ja ihania asiakkaita. Pääsen ns. keittiön oven kautta koteihin, jonne ei muutoin koskaan olisi pääsyä”, hän kuvailee.

Yhteiset pelisäännöt, jotka alan kaikkien toimijoiden tulisi tunnistaa sekä noudattaa tekevät Riston mielestä Hyvästä välitystavasta tärkeän. Tämän toimivuus parantaa alan toimintaedellytyksiä lisäten kuluttajien alaa koskevan arvostuksen tunnustamista.

Hyvän välitystavan lähettiläänä Risto haluaa parantaa kuluttajien tietämystä välittäjien toimintatavasta, sitoutumisesta hyvän ja luotettavan asiakaspalvelun tuottamiseen, välittäjien laajan osaamisen konkretisointia sekä koulutuksen merkityksellisyyttä. Myös alan toimijoiden välisen yhteistyön tehostaminen sekä toimiminen esimerkillisesti kollegoita kohtaan tulee olla näkyvillä.

”Pitkäjänteisen toiminnan korostaminen nimenomaan välitysalalla on oleellista. Haluan tuoda esiin esimerkillisen toiminnan tärkeyttä kaikkia kohtaan sekä jatkuvan oppimisen merkityksellisyyttä”, Risto painottaa.

Risto Volanen
Pasi Volanen Oy

Hyvän välitystavan lähettiläs 2021–2022

Risto Facebookissa: Risto Volanen
Risto Instagramissa: Risto Volanen
Risto LindkedInissä: Risto Volanen

Vuoden 2021–2022 lähettiläitä voit seurata somessa tunnisteella #hyvävälitystapa