Jani Åkersia kiinteistönvälitysala kiinnosti jo aiemmin, ja kokemus asuntosijoittamisesta toi hänet lopulta alalle. Jani on toiminut kiinteistönvälittäjänä vuoden.

Välittäjän työssä Jania innostaa onnistuminen: ”Onnistuneet kaupat ovat aina olleet työurallani iso asia ja ihmisten auttaminen heidän elämänsä suurimmissa kaupoissa on merkityksellistä. Tässä ammatissa saa jatkuvasti tavata uusia ihmisiä, ja parasta on, kun entinen asiakas ottaa yhteyttä myydäkseen asunnon”, hän kuvaa.

Janista Hyvä välitystapa on erittäin tärkeä, sillä ohjeet koko välitysprosessin osalta on koottu kattavasti yhteen, miten välittäjän kuuluu toimia eri tilanteissa. ”Näin kaikkia asunnon ostajia kohdellaan tasavertaisesti. Ilman kunnon ohjeistusta ja sen valvontaa riski ylilyönneille välitystyössä voisi kasvaa”, Jani toteaa.

Kaudestaan Hyvän välitystavan lähettiläänä Jani odottaa innolla erityisesti erilaisia tilaisuuksia, joissa pääsee kertomaan Hyvän välitystavan merkityksestä ja siitä, mikä merkitys sillä on asuntojen myyjille ja ostajille. Hän haluaakin tuoda Hyvän välitystavan ohjeistusta asiakkaiden tietoon. ”Olisi hyvä, jos toimeksiantaja tuntisi ohjeistusta jonkin verran ja osaisi myös vaatia sitä kiinteistönvälittäjältään. Haluan myös nostaa esiin kiinteistönvälittäjän työn merkityksen ostajalle ja myyjälle, mitä he saavat, kun välittäjänä on ammattilainen, jolla on muun muassa selonottovelvollisuus ja mitä merkitystä sillä on asuntokaupoissa”, Jani painottaa.

Jani Åkers
Huoneistokeskus Oy
Hyvän välitystavan lähettiläs 2021–2022

Jani Facebookissa: Jani Åkers
Jani LinkedInissä: Jani Åkers

Vuoden 2021–2022 lähettiläitä voit seurata somessa tunnisteella #hyvävälitystapa